У Верховній Раді з’явився ще один законопроект про заборону Московського патріархату на території України


15:3504.05.2024

У Верховній Раді зареєстровано ще один законопроект про заборону Московського патріархату на території України.

Його ініціатором стала народна депутатка України Оксана Савчук, передає Інше ТВ.

«З 2014 року регулярно фіксуються випадки допомоги окупантам та російським агентам, переховування їх в церковних будівлях та монастирях. Через «церковні ЗМІ» ллється антидержавна пропаганда. Особливо загострилась ситуація з початком повномасштабної агресії Москви 24 лютого 2022 року. «Патріарх Кіріл» Ґундяєв, якому підпорядковується «Українська православна церква» (РПЦ в Україні), прямо благословив чергову фазу агресії РФ проти України… Зафіксована участь в (цих) злочинах ряду священиків РПЦ в Україні на окупованих територіях. Але сам факт визнання легітимності керівництва в особі поплічника путіна «патріарха Кіріла» Ґундяєва, що публічно виправдовує збройну агресію російської федерації, варто розцінювати як участь в інформаційній діяльності у співпраці з державою-агресором», – зокрема, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У документі, зокрема передбачається заборона діяльності Московського патріархату — Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, у тому числі й Української православної церкви.

Оприлюднений закон має на меті захист національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні.

Як повідомляло Інше ТВ, 19 жовтня 2023 року Верховна Рада знайшла голоси, щоб у першому читанні затвердити законопроект про заборону релігійних організацій, пов’язаних із рф.

Потім проросійські нардепи влаштували «поправковий спам», намагаючись заблокувати розгляд законопроекту про заборону московського патріархату в Україні, – подали близько 1200 правок.

Також повідомлялось Хто з нардепів не голосував за заборону російської церкви. Знайдіть знайомі прізвища.

На початку березня 2024 року Комітет ВР узгодив законопроект щодо заборони в Україні УПЦ МП і рекомендував Раді за нього проголосувати.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube