Комітет ВР узгодив законопроект щодо заборони в Україні УПЦ МП і рекомендує Раді за нього проголосувати


19:3505.03.2024

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує Верховній Раді підтримати в другому читанні і в цілому законопроєкт, який має заборонити діяльність релігійних організацій, пов’язаних з рф (реєстр. № 8371).

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України, передає Інше ТВ.

«Метою законопроєкту є захист національної й громадської безпеки, прав і свобод людини у сфері діяльності релігійних організацій та унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких перебуває за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

Проєктом запропоновано такі норми:

— російська православна церква має бути заборонена законом;

— діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з РПЦ, припинятиметься за чіткою процедурою, яка міститиме дослідження, припис про виконання Закону і судову заборону;

— РПЦ і афілійовані з нею структури не зможуть використовувати державне і комунальне майно;

— спрощена процедура переходу релігійних громад», – мовиться в повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, 19 жовтня 2023 року Верховна Рада знайшла голоси, щоб у першому читанні затвердити законопроект про заборону релігійних організацій, пов’язаних із рф.

Потім проросійські нардепи влаштували «поправковий спам», намагаючись заблокувати розгляд законопроекту про заборону московського патріархату в Україні, – подали близько 1200 правок.

Також повідомлялось Хто з нардепів не голосував за заборону російської церкви. Знайдіть знайомі прізвища.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube