В Ізраїлі фотошоп спричинив політичний скандал – завинила Сара Нетаньягу (ФОТО)


18:4825.04.2024

У Ізраїлі відбувся пасхальний обід за участі військовослужбовців та сім’ї прем’єра Беньяміна Нетаньягу. Після цього дружина прем’єр-міністра Сара Нетаньягу завантажила своє фото в Інстаграм, яке викликало скандал.

Подробиці повідомляє Times of Israel.

На тлі шквалу критики, насмішок і звинувачень у цифровій підтяжці обличчя Сара Нетаньяху, дружина прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньяху, видалила зображення себе і свого чоловіка в середу, на наступний день після того, як воно було розміщено в соціальних мережах.

Зображення подружжя Нетаньягу, яке позувало за столом пасхального седеру поряд з фотографією ізраїльських заручників у Газі, викликало презирство, а критики стверджували, що між ним і іншою офіційною фотографією подружжя, зробленою на тому ж заході, існують значні відмінності.

Нетаньяху провели седер у понеділок ввечері в готелі “Вальдорф Асторія” в Єрусалимі, де вони приймали натовп так званих солдатів-одинаків – військовослужбовців, сім’ї яких живуть за кордоном.

Пізніше офіційний акаунт прем’єр-міністра опублікував фотографію пари, яка стояла з солдатами, тримаючи в руках фотографію 133 заручників, яких терористичні угрупування досі утримують в Газі. Цього року багато євреїв по всьому світу включили символи заручників до своїх столів на Седер, а деякі залишили порожнє місце за столом, щоб показати своє прагнення до свободи заручників.

У вівторок в особистому акаунті Сари в Instagram було опубліковано фотографію, на якій вона зображена з чоловіком на заході крупним планом, у такій же позі, як і на першій фотографії, тримаючи в руках фотографію заручників, але без солдатів. Однак користувачі соціальних мереж швидко звернули увагу на разючі відмінності між цими двома зображеннями Сари: на останньому фото видно, що її зачіска і макіяж, а також її загальний молодий вигляд помітно покращилися.

Антиурядовий громадський активіст Урі Брейтман опублікував колаж з цих двох фотографій в X і зазначив: “Сара Нетаньяху, до і після”.

В Ізраїлі фотошоп спричинив політичний скандал - завинила Сара Нетаньягу (ФОТО) 1
В Ізраїлі фотошоп спричинив політичний скандал - завинила Сара Нетаньягу (ФОТО) 5

“Будь-яка спроба спотворити правду, збрехати громадськості і вигадати сфабриковану візуальну реальність буде зустрінута суспільною відразою”, – додав він.

Журналіст Урі Місгав також прокоментував контрастні фотографії, написавши у Facebook про своє обурення цим явищем.

“Це не смішно. Це мене лякає”, – написав він.

“Так: Реальність, з твіту Беньяміна. Зліва: світ фотошопу і ретуші, з Instagram Сари”, – додав Місгав. “Тільки пара психічно хворих людей, повністю відірваних від реальності, здатні створити таке зображення”.

Мішгав також зазначив, що Нетаньяху “втиснув 133 заручники в один стілець і картинку”.

У наступному дописі він уважніше придивився до обличчя прем’єр-міністра на фото Сари, наклавши на зображення паралельні прямі лінії, щоб підкреслити очевидну асиметрію брів прем’єр-міністра.

В Ізраїлі фотошоп спричинив політичний скандал - завинила Сара Нетаньягу (ФОТО) 3
В Ізраїлі фотошоп спричинив політичний скандал - завинила Сара Нетаньягу (ФОТО) 6

“Що тут відбувається?” – запитує Мізґав. “Що вони від нас приховують?”

Також з критикою виступив колишній речник ЦАХАЛу бригадний генерал (у відставці) Аві Бенаяху, який зазначив, що згідно з військовим статутом, офіційні фотографії солдатів у шабат або на релігійні свята не робляться.

Нагадаємо, ХАМАС оприлюднив відео американо-ізраїльського заручника



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube