Майже 2 млн.грн. завданих збитків: на Миколаївщині поліцейські фіксують правопорушення на воді (ФОТО)


19:0725.04.2024

З 1 квітня підрозділ поліції на воді разом із рибоохоронним патрулем та співробітниками Державної екологічної служби в період нерестової заборони продовжує патрулювання річками регіону.

Про результати роботи повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Упродовж квітня правоохоронці вже провели 50 рейдів на водоймах області. У правопорушників вилучили майже 900 особин різних видів риб, здебільшого це був карась, судак та бичок, 14 заборонених знарядь лову (сітки та інші риболовецькі снасті), 2 човна та автотранспорт.

На сьогодні відносно трьох фігурантів триває досудове розслідування за ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Окрім того, за порушення правил рибальства складено 10 протоколів за статтями 85, 88-1 та 85-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За попередніми підрахунками, внаслідок протиправних дій правопорушники завдали державі збитків на суму майже « мільйона гривень.

Правоохоронці нагадують рибалкам, що заборона у зв’язку з нерестом триває до 16 червня. У цей час законодавство дозволяє лише любительський лов. Тільки в межах населеного пункту з берега, і виключно однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком. Також суворо забороняється пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Як повідомляло Інше ТВ, 3 квітня на Тилігульському лимані Миколаївський рибоохоронний патруль впіймав браконьєра, який сітками наловив бичків на 1 млн.грн. (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube