ХАМАС оприлюднив відео американо-ізраїльського заручника


10:3325.04.2024

ХАМАС оприлюднив відео ізраїльсько-американського заручника Герша Ґолдберґа-Поліна, що стало першим доказом того, що він вижив після важкого поранення під час захоплення 7 жовтня, повідомляє CNN.

Голдберг-Полін, якому тоді було 23 роки, був викрадений з музичного фестивалю Nova під час нападу ХАМАСу на Ізраїль, коли загинуло понад 1200 людей і більше 200 були взяті в заручники.

Він показаний на недатованому відео з частиною лівої руки, яка відсутня на кілька сантиметрів вище кисті.

На відео, знятому 7 жовтня, Гольдберг-Полін був узятий в заручники з тяжко пораненою рукою. Молода жінка, яка перебувала з ним у бункері під час нападу ХАМАСу, розповіла, що він допомагав викидати гранати, перш ніж йому відірвало руку від ліктя донизу.

На останньому відео видно, як Гольдберг-Полін сидить на стільці і дивиться в камеру. Час від часу жестикулюючи пораненою рукою, він представляється, називає свою дату народження та імена батьків.

Він каже, що перебуває тут “майже 200 днів”, припускаючи, що відео було знято незадовго до вівторка, 200-го дня війни.

Волосся Ґолдберґа-Поліна коротко підстрижене на відео, яке змонтоване з низкою стиків від широкого плану до крупного.

Він критикує ізраїльський уряд прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, як і інші ізраїльські заручники в пропагандистських відеороликах ХАМАС. Утримуваний в полоні в Газі протягом шести місяців, він майже напевно говорить під примусом.

Він згадує про міністрів ізраїльського уряду, які сідають за святкову вечерю зі своїми сім’ями, очевидно, натякаючи на єврейське свято Песах, яке розпочалося в понеділок ввечері і традиційно відзначається сімейною вечерею.

Він закликає свою сім’ю залишатися сильними заради нього і закінчує, кажучи, що сподівається, що зміг дати їм трохи розради в цей святковий день.

Адміністрація Байдена отримала відео в понеділок – за два дні до того, як ХАМАС оприлюднив його – і з тих пір, за словами американського чиновника, підтримує контакт з родиною Голдберг-Полін. За словами чиновника, група ФБР зі звільнення заручників вивчає відео на предмет наявності будь-яких потенційних доказів та інформації про Ґолдберґа-Поліна і його полон, що може бути отримана з нього.

Гольдберг-Полін є одним з найбільш впізнаваних серед 129 заручників, які залишаються в Газі. В Єрусалимі з’явилися банери і мурали з написом: “Поверніть Герша додому”, а його батьки Рейчел і Джонатан регулярно зустрічаються з вищими посадовими особами США у Вашингтоні, щоб домогтися звільнення заручників.

Із 129 заручників, захоплених 7 жовтня, які досі утримуються в Газі, ізраїльський уряд вважає 33 загиблими.

Після оприлюднення відео сім’я Гольдберг-Полін зажадала негайних дій для звільнення їхнього сина та інших заручників, які все ще утримуються в Газі.

“Побачивши сьогодні відео з Хершем, ми були приголомшені. Ми відчуваємо полегшення від того, що він живий, але ми також стурбовані його здоров’ям і благополуччям, а також здоров’ям і благополуччям всіх інших заручників і всіх тих, хто страждає в цьому регіоні”, – заявили у відеозверненні його батьки Рейчел Голдберг-Полін і Джон Полін.

Сім’я Голдберг-Полін закликала сторони переговорів, включаючи Катар, Єгипет, США, ХАМАС та Ізраїль, активізувати зусилля і укласти угоду, яка б возз’єднала сім’ї і поклала край їхнім стражданням.

Вони також надіслали особисте повідомлення своєму синові: “Герш, ми почули твій голос сьогодні вперше за 201 день. Якщо ти нас чуєш, знай, що ми тебе любимо. Будь сильним, виживи”.

Оприлюднене в середу відео Голдберга-Поліна із заручниками стало першим доказом того, що він вижив після поранень, отриманих 7 жовтня. На попередніх кадрах, знятих у день нападу, видно, як бойовики ХАМАСу виводять його з бомбосховища без частини руки.

Очевидці розповіли Рейчел Голдберг-Полін, що 29 осіб сховалися в притулку до того, як бойовики ХАМАС почали кидати гранати всередину. Вісім людей вижили, сховавшись під тілами загиблих, а її син був одним з кількох захоплених заручників.

Рейчел Голдберг-Полін проводить кампанію за звільнення свого сина протягом останніх шести місяців. У січні вона розповіла CNN, що носить шматок стрічки, на якому відмічає кожен день, що минув відтоді, як Герш був викрадений бойовиками ХАМАСу.

23-річний Херш збирався вирушити у заплановану ним навколосвітню подорож. 27 грудня, коли він мав вилетіти, його мати поїхала з друзями в аеропорт і роздавала пасажирам його рейсу наклейки з зображенням Герша, просячи їх надсилати фотографії з місць, які вони відвідують.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube