За кілька тижнів Україна отримає ще одну систему Iris-T і більше до кінця року


12:5718.04.2024

Міністр економіки ФРН і представник партії “Зелені” Роберт Хабек вкотре приїхав до столиці України. Він прибув до Києва сьогодні вранці на спеціальному поїзді.

Це другий візит Хабека в Україну після початку російського вторгнення. Востаннє віце-канцлер був у Києві рівно рік тому. Цього разу Хабека супроводжує невелика бізнес-делегація, повідомляє Telegram-канал Bild.

За словами самого міністра економіки, він хоче показати, що “Німеччина твердо стоїть на боці України доти, доки це необхідно”.

“Якщо Путін доб’ється успіху в Україні, він продовжить війну. Тому для нашої безпеки і миру в Європі важливо, щоб Україна успішно захищала себе, і щоб ми їй допомагали”, – заявив Хабек.

Разом із віце-канцлером до України, наприклад, приїхав Гельмут Раух – керівник збройової компанії Diehl Defence, яка виробляє зенітно-ракетні комплекси Iris-T SLM.

“Три наші системи вже перебувають в Україні, і ще більше буде поставлено цього року. Наступна – всього за кілька тижнів”, – сказав він у бесіді з кореспондентом BILD.

У Києві Хабек зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, міністром економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком. Потім віце-канцлер вирушить до Кишинева, де у нього запланована зустріч із прем’єр-міністром Молдови Доріном Речаном.

“Агресія Москви чинить потужний вплив і на сусідів України. Німеччина підтримує Молдову як надійного партнера у протидії російським спробам дестабілізації та супроводжує країну на шляху до ЄС”, – додав Габек.

Нагадаємо також: Гроші є. Прем’єр Нідерландів запропонував викупити Patriot у тих, “хто сидить на них”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube