Гроші є. Прем’єр Нідерландів запропонував викупити Patriot у тих, “хто сидить на них”


06:3518.04.2024

Марк Рютте, прем’єр-міністр Нідерландів і головний кандидат на посаду генерального секретаря НАТО наприкінці цього року, заявив, що потреба в доставці ракет класу “земля-повітря” в Україну є нагальною, і доклав нових зусиль, щоб переконати країни, які “сидять на великих купах патріотів”, звільнити їх, щоб допомогти Україні зупинити війну з Росією.

Про це повідомляє The Guardian 

Раніше він заявив, що він і чинний генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликали союзників глибше покопатися у своїх запасах і виділити системи протиповітряної оборони для Києва.

“Ми знаємо, що багато країн мають великі запаси систем “Патріот”, можливо, не бажаючи постачати їх напряму.

“Ми можемо купити їх у них, ми можемо доставити їх в Україну, у нас є гроші. Це має вирішальне значення”, – сказав він після прибуття на саміт лідерів ЄС.

Два дні тому у своєму бюджеті Нідерланди пообіцяли виділити Україні 4 млрд євро військової допомоги протягом наступних двох років, і вже пообіцяли її певній кількості патріотів, хоча Рютте не став підтверджувати, скільком саме.

Відповідаючи на запитання про скаргу Володимира Зеленського на те, що союзники Ізраїлю змогли негайно прийти на допомогу, хоча він не є членом НАТО, а Україна все ще не має достатньої підтримки протиповітряної оборони, він сказав: “Україні потрібна вся протиповітряна оборона, яку ми можемо для них отримати, і потрібна вся потужність снарядів… ми повинні це зробити”.

Нагадаємо: Хто після Німеччини може стати донором ще одного Patriot для України (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube