Зеленський відповів тим, хто засуджує удари України по “цивільній” інфраструктурі РФ (ВІДЕО)


17:0603.04.2024

На спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Олександр Стуббом Зеленський подякував “різним міжнародним організаціям, які постійно щось засуджують”.

-І це важливо, що вони дійсно засуджують і фокусуються на ударах по Україні. Також деякі підіймають питання щодо ударів по НПЗ, на тимчасово окупованих територіях, де є інфраструктурні обєкти, так і на військових аеродромах РФ і на захоплених українських, – сказав він.

Президент заявив, що цим організаціям можна відповісти просто.

-Мені здається, для того, щоб в кінці кінців зрозуміти як вижити в Харкові, як людям жити без світла без води. Треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні. Росія окрім сили нічого не розуміє, – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що багато є організацій, які засуджували РФ за удари по Україні, за окупацію нею українських територій, але це ні до чого не призвело, наша інфраструктура, наші ГЕС продовжують нищитися.

– Вони розуміють тільки одне – коли є потужна відповідь. Тому я вважаю, що навпаки, наші західні партнери повинні підтримувати українську відповідь, – сказав Зеленський.

Президент Фінляндії Олександр Стубб теж вважає удари по російських НПЗ цілком прийнятними, оскільки Росія розуміє тільки таку мову.

-Єдина мова – це мова влади. Вона у Росії злочинна. Хоть би хто був відповідальний за ці атаки в Росії, питання одне: питання в ціні на нафту, чи ми маємо з цим якісь труднощі. Війна – це супутні збитки, і хоч би хто атакував, вони знають, що вони роблять, вони роблять це вміло, не наражаючи цивільних на небезпеку. І треба це мати на увазі повсяк час, – сказав він.

Нагадаємо, після ударів по заводу “шахедів” у Татарстані ООН вимагає припинити атаки на “цивільну інфраструктуру”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube