50 мистецьких шкіл та коледжів вщент зруйновані за два роки війни – Мінкульт


16:4703.04.2024

Через агресію рф за останні два роки вщент зруйновані 50 мистецьких навчальних закладів, також 72 – пошкоджені. Про це 2 квітня розповів т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, передає УНН із посиланням на Мінкульт.

Так, за словами Карандєєва, протягом останніх двох років в Україні повністю зруйновані 48 мистецьких шкіл та 2 мистецькі коледжі (в Бахмуті й Маріуполі). Крім того, 72 мистецькі школи і один державний музичний ліцей пошкоджені.

Також пошкоджені та частково зруйновані заклади вищої освіти, що належать до сфери управління МКІП, а саме: Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського, Харківська державна академія культури, Харківська державна академія дизайну і мистецтв. 25 березня 2024 року зазнала значних руйнувань Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Також Карандєєв повідомив, що роботу втратили понад 3,5 тисячі викладачів мистецтва. Не змогли продовжити навчатися мистецтву 44,5 тисяч дітей та молоді. 113 мистецьких шкіл та 6 мистецьких коледжів знаходяться в тимчасовій окупації.

Крім того, багато викладачів, учнів та студентів змушені були виїхати з України, додав Карандєєв.

Читайте: Мінкультури з проєктом Ради Європи запускають кампанію щодо безпеки працівників ЗМІ в Україні в умовах воєнного стану



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube