Після ударів по заводу “шахедів” у Татарстані ООН вимагає припинити атаки на “цивільну інфраструктуру”


13:5303.04.2024

Речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік назвав удар по об’єктах у російському Татарстані атакою на цивільну інфраструктуру. Напередодні там, зокрема, атакували завод із виробництва «шахедів».

Реакцію речника генсека ООН на цю атаку наведено у стенограмі його брифінгу від 2 квітня, передає hromadske.

Так, його попросили прокоментувати атаку БпЛА на об’єкти в Татарстані, унаслідок чого деякі люди зазнали поранень. Дюжаррік у відповідь зазначив, що «ми виступаємо проти та закликаємо припинити всі атаки на цивільну інфраструктуру».

Зазначимо, що у Татарстані під атакою українських дронів опинився завод, на якому росіяни збирають іранські «шахеди», маркуючи їх як «Герань-2». За атакою стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.

Крім того, за даними США, економічна зона «Алабуга», де пролунали вибухи, підтримує контракт із російськими військовими задля збирання безпілотників Shahed. В американському Мінфіні прогнозували, що ця особлива економічна зона має намір збільшити виробництво, щоб виготовити тисячі дронів до 2025 року.

Тим часом у самій ОЕЗ «Алабуга» казали, що атаки нібито зазнав гуртожиток.

Нагадаємо також, що, як повідомляло ІншеТВ, РФ для виготовлення “шахедів”, якими знищують Україну, задіяла громадян 10 держав, а саме Зімбабве, Руанди, Конго, Кенії, Нігерії, Південного Судану і Шрі-Ланки, Киргизії та Росії.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube