Зеленський передав Ердогану список кримських татар, які знаходяться в російському полоні


21:2508.03.2024

Сьогодні, 8 березня, під час перемовин у Стамбулі Президент України Володимир Зеленський передав президенту Турецької Республіки Реджепу Ердогану список полонених росією кримських татар.

Про це на пресконференції сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Інше ТВ.

«Я подякував пану президенту за звільнення наших громадян з російського полону завдяки посередництву Туреччини. Нам вдалося досягти значних гуманітарних результатів. Зараз ми розраховуємо на подальші зусилля. Я передав сьогодні список наших громадян України, зокрема кримських татар, які були репресовані росією на окупованій території України та утримуються в російських тюрмах і таборах, у надзвичайно жорстоких нелюдських умовах. Маємо звільнити їх усіх – і воїнів, і цивільних, хто був захоплений в полон при захисті свого народу, і тих, хто зазнає російських репресій тільки через те, ким він чи вона є, – українці. Кримські татари, усі. Такі, як Наріман Джелял, Леніє Умєрова, Сервер Мустафаєв, та усі інші наші незаконно полонені. Кожна людина заслуговує на достойне життя у своєму власному домі та у мирі», – сказав Володимир Зеленський.

Як повідомляло Інше ТВ, на цій пресконференції Реджеп Ердоган також торкнувся теми кримських татар, яких президент Туреччини називав «браттями».



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube