В Індії заявили про ліквідацію «великої мережі торгівлі людьми», яка відправляла людей на війну проти України


21:3508.03.2024

Центральне бюро розслідувань Індії повідомило про ліквідацію «великої мережі торгівлі людьми», яка заманювала молодих людей до росії обіцянкою роботи, після чого вони були змушені брати участь у війні проти України.

Слідчі виявили близько 35 таких випадків.

Про це пише «Польське Радіо», передає Інше ТВ.

Речник міністерства закордонних справ Індії підтвердив у п’ятницю, 8 березня, що уряд «залишається відданим достроковому звільненню наших громадян, які служать допоміжним персоналом у російській армії, та їх подальшому поверненню додому». Попередньо речник повідомляв про 20 таких осіб.

У заяві, опублікованій увечері 7 березня, Центральне бюро розслідувань заявило, що «торговці людьми діяли як організована мережа та заманювали громадян Індії через канали соціальних мереж, такі як YouTube тощо, а також через місцевих контактів/агентів для високооплачуваної роботи в росії».

Людей, які «стали жертвами торгівлі людьми, проти їхньої волі готували до виконання бойових завдань і відправляли на бази в зоні російсько-українських бойових дій», а деякі з них, як повідомляють індійські служби, отримали «важкі поранення».

У четвер, 7 березня, слідчі провели рейди в 13 місцях, включно з Нью-Делі та Мумбаї, «деяких підозрюваних» затримали для допиту та вилучили готівку на суму 50 мільйонів рупій.

Наразі ЗМІ повідомляли про загибель щонайменше двох чоловіків з Індії, які поїхали до росії з наміром працювати «помічниками» в армії. У четвер посольство Індії в Москві підтвердило смерть одного з них.

Делі та Москва підтримували тісні стосунки протягом десятиліть, і Індія не засудила повномасштабне вторгнення росії в Україну, закликаючи обидві сторони припинити конфлікт шляхом діалогу та дипломатії.

Незважаючи на швидке економічне зростання в Індії, високий рівень безробіття все ще залишається проблемою. Щороку величезна кількість людей шукає роботу за кордоном.

Як повідомляло Інше ТВ, Росія завербувала десятки тисяч найманців з Африки та Азії для війни в Україні, – ЦНС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube