Ердоган: Туреччина готова прийняти мирний саміт по Україні, до якого буде залучена і росія


21:1108.03.2024

Туреччина готова прийняти мирний саміт по Україні, до якого буде залучена і росія.

Про це сьогодні, 8 березня, на пресконференції сказав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Інше ТВ.

«З самого початку ми робили і робимо внесок для завершення війни на основі перемовин. Ми готові прийняти мирний саміт, до якого буде залучена також і росія», – сказав Ердоган.

Він назвав Україну стратегічним партнером і знову запевнив в підтримці територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України. Ердоган висловив жаль, що Туреччина так і не була використана як майданчик для мирних переговорів.

За словами президента Туреччини, під час перемовин з Президентом України Володимиром Зеленським було обговорено питання щодо стабільності Чорного моря (експортні коридори та безпека судноплавства), розвитку вільної торгівлі між країнами і бізнесу. Також Ердоган торкнувся теми кримських татар і подякував Зеленського за гарантування прав і підсилення автономного статусу киримли.

«Ми будемо солідарні з Україною і шукати шляхи до справедливого завершення війни на основі перемовин», – сказав Реджеп Ердоган.

Трохи згодом тезу про мирний саміт за участі росії прокоментував Володимир Зеленський, який сказав, що не бачить росію серез учасників такого саміту.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна і Туреччина підписали Угоду про створення системи електронного обміну інформацією (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube