Співробітник штабу ядерних сил США зливав секрети про війну в Україні через сайт знайомств


10:1405.03.2024

Підполковник армії США у відставці та співробітник штаб-квартири передавали секретні дані про вторгнення РФ в Україну у листуванні на платформі онлайн-знайомств

Про це повідомили в пресслужбі міністерства юстиції США.

Цивільний співробітник ВПС США, приписаний до Стратегічного командування США на авіабазі Оффутт, був заарештований у суботу, 2 березня, за звинуваченням у змові з метою передачі та передачі секретної інформації, що стосується національної оборони, на іноземній платформі онлайн-знайомств, починаючи приблизно з лютого 2022 року до квітня 2022 року.

Згідно з обвинувальним актом, 63-річний Девід Франклін Слейтер, уродженець штату Небраска, працював у засекреченому підрозділі і мав допуск до державної таємниці з серпня 2021 року до квітня 2022 року, після того як вийшов у відставку у званні підполковника армії США. Стверджується, що Слейтер навмисно і незаконно передав інформацію з грифом “СЕКРЕТНО”, яка, як він мав підстави вважати, може бути використана на шкоду Сполученим Штатам або на користь іноземної держави, на іноземній платформі онлайн-знайомств особі, не уповноваженій на отримання такої інформації.

“Як стверджується, Слейтер, цивільний працівник ВПС і підполковник армії США у відставці, свідомо передав секретну інформацію з питань національної оборони іншій особі, грубо знехтувавши безпекою своєї країни та присягою зберігати її таємниці, – заявив помічник генерального прокурора Метью Г. Олсен з Відділу національної безпеки Міністерства юстиції. “Міністерство юстиції буде домагатися притягнення до відповідальності тих, хто свідомо і навмисно ставить свою країну під загрозу, розголошуючи секретну інформацію”.

Згідно з обвинувальними документами, Слейтер відвідував брифінги щодо війни Росії проти України, які були засекречені до рівня “Цілком таємно/Чутлива порівняльна інформація”. Потім Слейтер передав засекречену інформацію, яку він дізнався з цих брифінгів, через платформу обміну повідомленнями іноземного веб-сайту знайомств своєму співучаснику, який на цьому веб-сайті представлявся жінкою, що проживає в Україні. Співучасниця змови регулярно просила Слейтера надавати їй конфіденційну, непублічну, закриту і засекречену інформацію і називала Слейтера у своїх повідомленнях “коханим таємним інформатором” і “таємним агентом”. У відповідь на ці запити Слейтер дійсно надав їй засекречену інформацію, в тому числі щодо військових об’єктів і російського військового потенціалу, пов’язаного з вторгненням Росії в Україну.

Слейтер постане перед судом 5 березня, в окрузі Небраска. У разі визнання його винним, Слейтеру загрожує максимальне покарання у вигляді 10 років ув’язнення, трьох років звільнення під наглядом і штрафу в розмірі до 250 000 доларів США за кожне звинувачення у передачі інформації, що становить державну таємницю.

Нагадаємо також, що льотчик Тейшейра визнав провину щодо витоку документів США про контрнаступ ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube