Директор МАГАТЕ сьогодні планує в москві говорити з путіним про Запорізьку АЕС


09:5505.03.2024

Сьогодні, 5 березня, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі планує відвідати Москву.

Він, зокрема, має намір поговорити із російським диктатором Володимиром Путіним. Про це Гроссі сказав напередодні на пресконференції, передає Gazeta.ua.

Керівник МАГАТЕ хоче дізнатися бачення російського президента щодо подальшої роботи Запорізької АЕС.

При цьому Гроссі наголосив на важливості збереження діалогу “на високому рівні” з обома сторонами. Він нагадав, що вже дев’ять разів відвідував Україну. Зокрема, чотири рази побував на Запорізькій АЕС.

“У мене була тривала розмова з президентом Володимиром Зеленським, з міністром енергетики України, з ядерним відомством країни. Потім я відвідав ЗАЕС. Я говорив про те, що ситуація продовжує залишатися нестабільною”, – сказав Гроссі.

Із Путіним він планує обговорити “деякі технічні моменти”.

“Оскільки, я був на станції та обговорював деякі питання. І я хочу скласти враження щодо того, які плани щодо ЗАЕС та мати можливість обговорити деякі важливі моменти”, – зазначив Гроссі.

Він додав, що ситуація на атомній електростанції залишається нестабільною. Під загрозою перебуває як фізична цілісність, через військові дії поблизу ЗАЕС, так і енергозабезпечення станції. Адже, із зовнішнього електропостачання нині функціонує лише одна з двох ліній.

Керівник МАГАТЕ також розповів, що на вихідних команда агенції повідомила про посилення військової активності поблизу ЗАЕС. Тому фізична цілісність станції продовжує перебувати під загрозою.

“Ми не можемо сказати, що в якийсь момент ми досягли стабільнішої або кращої ситуації. Така, на жаль, реальність”, – додав Гроссі.

Як повідомляло Інше ТВ, Гендиректор МАГАТЕ «дуже стурбований» ядерною безпекою, бо ЗАЕС не має резервного живлення



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube