CNN: льотчик Тейшейра визнав провину щодо витоку документів США про контрнаступ ЗСУ


07:1805.03.2024

Військовий національної гвардії США, обвинувачений у розміщенні в соціальній мережі секретних розвідувальних звітів та інших документів Пентагону, зокрема і контрнаступ ЗСУ, визнав себе винним. Про це пише CNN, передає УНН.

22-річний Тейшейра визнав себе винним за всіма шістьма пунктами обвинувачення, які були пред’явлені йому у зв’язку із Законом про шпигунство.

Як ідеться в судових документах, Тейшейра погодився провести допит із представниками розвідувального співтовариства та Міністерства оборони США, а також передати всі відповідні документи, які в нього є або місцеперебування яких йому відоме.

За словами журналістів, прокурори заявили, що вимагатимуть від судді призначити покарання для Тейшейри у вигляді 200 місяців або понад 16 років позбавлення волі.

Рекомендований суворий вирок — це набагато менший термін, ніж потенційне тюремне ув’язнення терміном на десятиліття, яке йому могло б загрожувати, якби він не уклав угоду – зазначили журналісти.

Повідомляється, що прокуратура пообіцяла не пред’являти Тейшейрі додаткових звинувачень за Законом про шпигунство.

Джек Тейшейра ніколи не дізнається секретної інформації до кінця свого життя – заявив прокурор округу Массачусетс Джош Леві.

Це визнання провини тягне за собою відповідальність і певною мірою завершує главу, яка завдала глибокої шкоди безпеці нашої країни – сказав Метт Олсен, помічник генерального прокурора з національної безпеки в Міністерстві юстиції.

У матеріалі йдеться, що остаточний вирок зрештою ухвалить федеральний суддя у вересні. Уродженець Массачусетса перебуває під вартою з моменту першого арешту у квітні 2023 року.

За словами журналістів, витік документа вразив світ розвідки, коли про нього вперше стало відомо минулого року. У результаті було виявлено недоліки в тому, як Пентагон охороняє свої найважливіші секрети.

Читайте: Звинувачений у зливі секретних документів Пентагону Джек Тейшейра свою вину не визнав, – CNN



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube