Тіло Олексія Навального віддали матері


17:5524.02.2024

Тіло Навального віддали матері. Сьогодні якраз 9 день по його смерті.

В команді Навального вважають, що видача тіла – свідоцтво того, що публічний розголос мав вплив на свавілля влади, передають Можем объяснить.

Прессекретарка Олексія Навального Кіра Ярмиш повідомила, що тіло опозиціонера віддали матері, і подякувала всім, хто вимагав цього разом із командою Навального.

“Поки Людмила Іванівна в Салехарді. Похорон ще попереду. Ми не знаємо, чи буде влада заважати провести його так, як цього хоче сім’я і як того заслуговує Олексій. Ми будемо повідомляти інформацію в міру її надходження”, – розповіла Ярмиш.

За словами соратника опозиціонера Івана Жданова, сім’я Навальних влаштує похорон, куди зможуть прийти і попрощатися люди. Звичайне відспівування в церкві і поховання.

Весь тиждень тисячі росіян і громадян інших країн вимагали віддати тіло Навального. Відеозвернення записали багато відомих журналістів і громадських діяльностей, люди зі світу мистецтва і бізнесу.

У їх числі нобелівський лауреат Дмитро Муратов, балетмейстер Михайло Баришников, письменник Михайло Зигар, історик Тамара Ейдельман, телеведуча Тетяна Лазарєва, лідер гурту “Машина времени” Андрій Макаревич, музикант Noize MC, бізнесмен Євген Чичваркіні та інші.

Відмова у видачі тіла була абсолютно незаконною, наполягав Жданов: “Повноваження СК закінчуються, щойно вони встановили природні причини смерті. Відтоді протягом доби вони мають видати тіло”. Жданов зазначав, що матері не віддали навіть свідоцтво про смерть – це теж виявилося предметом маніпуляції.

Сьогодні, на 9-й день від дня смерті, у Москві біля Храму Христа Спасителя зібралася черга з людей, які прийшли вшанувати пам’ять Олексія Навального, їх почали точково затримувати нібито для “перевірки документів”.

Нагадаємо, перед тим матері Навального показали тіло сина. Таємно. А потім почали погрожувати і шантажувати (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube