Зеленський зустрівся з Байденом. Про що говорили (ФОТО, ВІДЕО)


05:4822.09.2023

Президент США Джо Байден привітав президента України Володимира Зеленського у в Овальному кабінеті та повторив тезу, висловлену ним під час Генеральній Асамблеї ООН – жодна нація не може почуватися справді безпечною у світі доки Росія намагається захопити Україну.

Зеленський зустрівся з Байденом. Про що говорили (ФОТО, ВІДЕО) 1
Зеленський зустрівся з Байденом. Про що говорили (ФОТО, ВІДЕО) 3

“Тому ми об’єднали в коаліцію понад 50 країн світу, щоб допомогти Україні [протистояти російській агресії]”, – сказав Джо Байден.

Він також запевнив про довгострокові зобов’язання щодо безпеки України, які США взяли на себе разом з Групою семи та іншими партнерами, і додав, що США, як і Україна, хочуть «справедливого миру».

“Ми виступаємо за справедливий і міцний мир, повагу до суверенітету України та її територіальної цілісності”, – сказав Байден.

Президент США також вкотре висловив захоплення сміливими людьми в Україні. “Це не перебільшення”, – наголосив Байден.

“Разом із нашими партнерами та союзниками американський народ сповнений рішучості зробити все можливе, щоб увесь світ підтримував вас”, – сказав Байден.

Президент України Володимир Зеленський своєю чергою сказав: “Наш постійний діалог свідчить про те, що наші країни дійсно є союзниками та стратегічними друзями”.

Про мету візиту до Вашингтону він додав, що приїхав, щоб зміцнити коаліцію для захисту українських дітей, сімей, домівок, свободи та демократії у світі.

Зеленський наголосив, що почав свій день у Конгресі США, “щоб подякувати його членам і народу Америки за велику, величезну підтримку”.

У межах робочого візиту до США президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідали у Вашингтоні Національний меморіал на честь загиблих під час терористичного акту 11 вересня 2001 року. Про це інформує FREEДОМ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Їх супроводжували міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

“Глава держави з дружиною пройшли вздовж строю воїнів почесної варти та різних родів військ Сполучених Штатів, поклали вінок до меморіалу загиблим під час терористичного акту та вшанували їхню пам’ять”, — ідеться в повідомленні.

Володимир і Олена Зеленські поклали квіти до пам’ятника наймолодшій пасажирці літака, яка загинула внаслідок теракту 11 вересня 2001 року, та її батькам.

Також до пам’ятників жертвам терористичного акту поклали квіти представники української делегації.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube