Батальон Монако 3: журналісти знайшли Кучму, Льовочкіна, Іванющенка, мера Краматорська на Лазуровому березі (ВІДЕО)


13:3601.06.2023

Після скандалів із закордонними відпустками на початку року РНБО заборонила виїзд для чиновників та депутатів. 

Відтоді урядовці, народні депутати та низка інших посадовців, прокурори, судді, представники місцевого самоврядування мали змогу перетинати кордон виключно з метою службового відрядження.

Навесні 2023-го, під час пошуку активів російських еліт, “Українська правда” двічі працювала на Французькій Рив’єрі. І, авжеж, не могла не звернути увагу на українських народних депутатів та чиновників, які попри заборону все одно прилітають у цей один із найдорожчих куточків світу. 

Журналісти “УП” знайшли Кучму, Льовочкіна, Іванющенка, мера Краматорська на Лазуровому березі.

Цікаво, що міський голова прифронтового Краматорська Олександр Гончаренко літав на Лазурний берег Франції у компанії народного депутата Максима Єфімова у березні 2023 року. Журналісти помітили Єфімова та Гончаренка 17 березня в аеропорту Ніцци. Туди вони прилетіли чартерним рейсом із польського міста Жешув та скористалися VIP-терміналом. У супроводі двох чоловіків вони сіли у мікроавтобус та залишили територію аеропорту.

Про поїздку на Лазурний берег ні Єфімов, ні Гончаренко у своїх акаунтах у соцмережах не повідомляли. На їхніх сторінках у Facebook є лише пост про відрядження до Словаччини у березні. Під час телефонного спілкування із журналістом «Української правди» Гончаренко відмовився визнавати, що відвідував Лазурний берег Франції.

Єфімов підтвердив УП факт свого польоту до Ніцци. «У мене живе там маленька дочка, їй 10 років. Тому я намагаюся, коли можу туди літати», — заявив нардеп.

Але Єфімов відмовився підтвердити, що у поїздці до Франції його супроводжував Гончаренко. «Ні, мера Краматорська не було, він же в Словаччині, ми ж разом з ним були в Словаччині», — стверджував нардеп у телефонній розмові з журналістом.

Після того, як «Українська правда» надіслала меру Краматорська зображення, на якому він знаходиться на території VIP-терміналу аеропорту в Ніцці, Гончаренко визнав свій візит на Лазурний берег. За словами мера, поїхавши у відрядження до Словаччини, він також літав до Ніцци провідати дочку, яка нещодавно вступила до місцевого університету.

Також факт спільної поїздки підтвердив у підсумку депутат Єфімов.

За даними джерел УП у прикордонній службі, мер Краматорська повернувся до України 20 березня.

Зазначимо, що за період відсутності Гончаренка у місті, Краматорськ зазнав двох сильних обстрілів з боку військ Росії. Так, 18 березня в результаті обстрілу житлових кварталів міста загинули двоє мирних жителів, ще 8 людей було поранено. У ніч з 19 на 20 березня РФ вдарила ракетою по центру Краматорська, внаслідок чого було пошкоджено 9 багатоповерхівок. Про ці випадки від імені Гонаренка повідомлялося на його сторінці у Facebook.

Як повідомляло Інше ТВ, Батальон Монако: ДБР розслідує, як 80 чиновників та бізнесменів виїхали за кордон



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube