Site icon inshe.tv

“Рік. За кадром. Глава СБУ”. Малюк – про диверсії в РФ і підрив Кримського моста (ВІДЕО)

"Рік. За кадром. Глава СБУ". Малюк - про диверсії в РФ і підрив Кримського моста (ВІДЕО) 1

На початку повномасштабного вторгнення в СБУ було створено новий підрозділ, який здійснював диверсійні й контрдиверсійні заходи в тилу ворога для перерізання його логістики.

Про це в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову повідомив голова відомства Василь Малюк.

YouTube video player

“На той час важливим завданням було перерізати логістику ворогу. Тому нами був створений підрозділ. Зі зрозумілих причин його назву, кількість я на загал не називатиму, але сьогодні дозволю собі подякувати за службу його очільнику пану “Охотніку” і всьому особовому складу”, – сказав він.

За словами Малюка, цей підрозділ здійснював диверсійні й контрдиверсійні заходи на кордоні Житомирщини та Київщини.

“До цього підрозділу були додані сили партизансько-агентурні. І там, в тилу ворога, в лісах, проводили багато відповідних заходів”, – розповів очільник СБУ.

Водночас, за його словами, вдалося навіть знищити тиловий пункт управління ворога.

Надалі такі ж заходи з урахуванням набутого досвіду проводилися і в інших регіонах.

Голова Служба безпеки України Василь Малюк, коментуючи підрив на Кримському мосту в жовтні 2022 року, заявив, що СБУ здійснювала для цього “певні заходи”. 

“Відповідно до міжнародного законодавства та звичаїв й традицій ведення війни, з урахуванням того, що то був логістичний шлях, який ми зобов’язані були перерізати ворогу, певні такі заходи, відповідно, здійснювали. Однак деталі назагал не скажу”.

За словами Малюка, в Росії наразі здійснюється псевдослідство щодо ситуації, яка відбулася із Кримським мостом.

Глава СБУ додав, що окупанти ув’язнили більш як 20 своїх співгромадян та “інкримінують кожному з них певну співучасть в тому всьому процесі”.

Малюк закликав не обговорювати цю ситуацію, а “краще за всім цим спостерігати”.

Також він розповів, що успішна атака морських дронів на кораблі Чорноморського флоту РФ у Севастопольській бухті в жовтні минулого року була спланованою спецоперацією СБУ.

Exit mobile version