“Рік. За кадром. Глава СБУ”. Малюк – про диверсії в РФ і підрив Кримського моста (ВІДЕО)


06:0627.05.2023

На початку повномасштабного вторгнення в СБУ було створено новий підрозділ, який здійснював диверсійні й контрдиверсійні заходи в тилу ворога для перерізання його логістики.

Про це в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову повідомив голова відомства Василь Малюк.

“На той час важливим завданням було перерізати логістику ворогу. Тому нами був створений підрозділ. Зі зрозумілих причин його назву, кількість я на загал не називатиму, але сьогодні дозволю собі подякувати за службу його очільнику пану “Охотніку” і всьому особовому складу”, – сказав він.

За словами Малюка, цей підрозділ здійснював диверсійні й контрдиверсійні заходи на кордоні Житомирщини та Київщини.

“До цього підрозділу були додані сили партизансько-агентурні. І там, в тилу ворога, в лісах, проводили багато відповідних заходів”, – розповів очільник СБУ.

Водночас, за його словами, вдалося навіть знищити тиловий пункт управління ворога.

Надалі такі ж заходи з урахуванням набутого досвіду проводилися і в інших регіонах.

Голова Служба безпеки України Василь Малюк, коментуючи підрив на Кримському мосту в жовтні 2022 року, заявив, що СБУ здійснювала для цього “певні заходи”. 

“Відповідно до міжнародного законодавства та звичаїв й традицій ведення війни, з урахуванням того, що то був логістичний шлях, який ми зобов’язані були перерізати ворогу, певні такі заходи, відповідно, здійснювали. Однак деталі назагал не скажу”.

За словами Малюка, в Росії наразі здійснюється псевдослідство щодо ситуації, яка відбулася із Кримським мостом.

Глава СБУ додав, що окупанти ув’язнили більш як 20 своїх співгромадян та “інкримінують кожному з них певну співучасть в тому всьому процесі”.

Малюк закликав не обговорювати цю ситуацію, а “краще за всім цим спостерігати”.

Також він розповів, що успішна атака морських дронів на кораблі Чорноморського флоту РФ у Севастопольській бухті в жовтні минулого року була спланованою спецоперацією СБУ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube