“Якщо зараз ми не знищимо їх, то будемо знищені ми”, – Залужний (ВІДЕО)


09:3813.05.2023

Російські військові хотіли знищити українську державність, але їм це не вдалося, і зараз окупанти свідомо їдуть в Україну, щоб знищувати саме українців.

Про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів в телепроекті Дмитра Комарова “Рік. За кадром. Генерал”.

“Стратегічною метою росії було знищити українську державність як таку. Напевно, вони розраховували на те, що зайдуть організованими колонами, люди зустрінуть їх із хлібом та сіллю, і на цьому б українська державність закінчилася б. Коли українці почали опір, коли почали захищатися, то станом на сьогодні вони (росіяни, — ред) свідомо з рф їдуть сюди, щоб свідомо вбивати українців, саме вбивати, і суть цієї війни полягає в тому, що якщо зараз ми не знищимо цього ворога, то будемо знищені ми. Тому що вони їдуть свідомо вбивати українців і завдають нам божевільних втрат”, — підкреслив Залужний.

“Дивно, що це відбувається у XXI столітті, дивно, що це відбувається в ту епоху, коли наука так розвинена, коли ще в пам’яті є діди та баби, які пережили Другу світову, і незважаючи на це, вони їдуть вбивати українців”, — додав головком ЗСУ.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не слідкує за тим, що говорить у виступах кремлівський диктатор путін, тому навіть не звернув уваги на його “пропозицію” взяти владу в свої руки, яка прозвучала на початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Я особисто не дивлюсь виступи президента росії, не читаю його висловлювання – мене це не стосується, тому я не звертаю просто на це уваги“, — поділився Залужний.

В той же час головком зізнався, що в рф є один воєначальник, висловлювання якого він відслідковує і постійно читає.

Це – також Валерій, начальник генштабу ворожої росії генерал герасимов.

Цього ворога не можна недооцінювати. Він сильний, він підступний і він, скажемо так, непередбачуваний. Одним словом, це сильний ворог. Якого нам, військовим, треба також поважати. Задля перемоги“, — додав головком.

Також український воєначальник прокоментував рейтинг, згідно з яким українську армію до початку нападу хижого ворога розташовували на 25 місці, а тепер “перенесли” на десять сходинок вище.

До всіляких рейтингів я ставлюся вкрай негативно. Це слово, яке я ненавиджу, особливо, коли воно стосується оцінки Збройних сил України. Разом з тим такий “підйом”, певно, каже про те, що ми на своєму місці, і робимо те, що потрібно. Ми – це я кажу про солдат, про сержантів, про офіцерів, про генералів, з якими ми всі разом робимо таку надважку, але вкрай необхідну справу для нашої держави“, — зазначив Залужний.

Висловлювання ведучого про те, що колись армію рф вважали другою в світі, він прокоментував словами про “хороший потенціал, який не зміг реалізуватися через суб’єктивні в об’єктивні причини”, і позбавити якого росіян допомогли саме ЗСУ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube