У Миколаєві побували представники Mission East та Neo-Eco Ukraine – обговорили відбудову завдяки рециркульованим будівельним матеріалам та розмінування (ФОТО)


09:0913.05.2023

У п’ятницю, 12 травня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зустрівся з генеральним секретарем міжнародної благодійної організації Mission East Бетіною Голландер-Єнсен, проєктним директором Mission East Мей Форум Петерсен та генеральним директором компанії Neo-Eco Ukraine Кирилом Чернишуком.

Також були присутні директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександр Корольов та проєктний менеджер миколаївського офісу UST Андрій Зінченко.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Під час зустрічі сторони розглянули перспективи пришвидшення процесів відбудови житлової інфраструктури завдяки рециркульованим будівельним матеріалам. Так, було обговорено концепцію розгортання переробних потужностей вторинного використання будівельних матеріалів, що залишаються після руйнувань будівель і споруд внаслідок обстрілів.

Також порушили питання високотехнологічного безпечного розмінування територій. Віталій Кім зазначив, що цей процес вже системно відбувається в області, яка, на жаль, є однією з найбільш замінованих.

«Будь-яке посилення цієї діяльності є вкрай актуальним та корисним й наближає повернення до нормального життя. Ми підтримуємо ваші прагнення у всіх напрямках та надіємося на плідну співпрацю», – сказав він.

Крім того, начальник ОВА звернув увагу на відновлення економічної активності та створення нових робочих місць в громадах області.

Окремо сторони зупинилися на обговорені екологічного контексту та проєктів у сфері зеленої енергетики.

Як повідомляло Інше ТВ, 25 соток на день: як поля в Миколаївській області розміновують за допомогою словацької машини Bozena (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube