Цікава деталь. Ракета “Кинжал”, яку збив Patriot, летіла, щоб збити цей самий Patriot


10:0713.05.2023

Росіяни запустили гіперзвукову ракету, яка мала влучити у місце дислокації системи Patriot, але її було знищено ще на підльоті

Про це повідомляє CNN.

Неназвані американські чиновники, як зазначає видання, вважають, що Росія під час нічної атаки на Київ, 4 травня, намагалася знищити американську систему Patriot. Атака не вдалася, і натомість українські військові перехопили гіперзвукову ракету “Кинжал” за допомогою того ж ППО Patriot.

“Українські ППО випустили кілька ракет з Patriot під різними кутами, щоб перехопити російську ракету, демонструючи, як швидко вони навчилися використовувати потужну систему”, – сказав чиновник США.

Видання зазначає, що росіяни вловили сигнали, які випромінює Patriot, що дозволило їм націлитися на систему за допомогою гіперзвукової ракети, відомої як “Кинжал”,

Ракетна система Patriot має потужний радар для виявлення наближених цілей на великій відстані, що робить її потужною платформою ППО, здатною перехоплювати балістичні ракети тощо. Але радіолокаційне випромінювання, необхідне для виявлення загроз на відстані, також дає змогу противнику виявити батарею і визначити її місцеперебування.

Особливістю Patriot, на відміну від деяких засобів ППО меншої дальності, наданих Україні, які є мобільними та складними для виявлення, є те, що вона є стаціонарною системою, що несе небезпеку виявлення її дислокації.

Нагадаємо, як повідомляв командувач Повітряних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, ракету Х-47 “Кинжал” випустив МіГ-31К з території Росії”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube