ВАКС оголосив нардепа Шахова у розшук


12:4431.03.2023

Сьогодні, 31 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та оголосила у розшук народного депутата України, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Про це повідомили в пресслужбі ВАКС, передає Інше ТВ.

За повідомленням ЗМІ, прокурор пояснив, що Шахов упродовж 7 місяців так і не з’явився в суд і не надав жодних належним чином затверджених документів, які б підтверджували, що він перебуває на лікуванні і не може прибути на засідання. Захист Шахова стверджує, що депутат з 20 лютого знаходиться на лікуванні в місті Бішкек (Киргизстан), але документів, які б підвереджували перетин кордону, суду не надали.

У зв’язку з оголошенням у розшук Сергія Шахова ВАКС ухвалив зупинити провадження до розшуку обвинуваченого.

Як повідомляло Інше ТВ, в серпні 2022 року детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування і разом з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали до Вищого антикорупційного суду справу щодо недостовірного декларування майна та доходів народним депутатом з групи «Довіра» Сергієм Шаховим на загальну суму близько 88 мільйонів гривень.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube