В Грузії поліція застосувала водомети проти протестувальників (ВІДЕО)


20:5407.03.2023

Як ми сьогодні повідомляли, парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», який також називають «законом про іноагентів». Зі 150 депутатів 76 проголосували за ухвалення закону, 13 були проти і 61 особа утрималася.

Після ухвалення законопроєкту кілька тисяч прихильників опозиції спробували оточити будівлю грузинського парламенту. Частини спеціального призначення МВС застосували сльозогінний газ та водомет проти демонстрантів – їм не вдалося блокувати ворота парламенту, через які будівлю законодавчого органу залишали депутати від владної партії «Грузинська мрія».

Посольство США у Тбілісі назвало ухвалення законопроєкту в першому читанні, а також застосування сили проти демонстрантів «чорним днем для грузинської демократії».

Голова парламенту Шалва Папуашвілі спробував заспокоїти громадськість, пообіцявши відправити закон для експертизи до Венеціанської комісії Ради Європи та ухвалити його в другому і третьому читаннях лише з урахуванням висновку європейської інституції.

Як передають грузинські ЗМІ, біля будівлі парламенту Грузії розпочалося протистояння між поліцією та учасниками акції. Спецпризначенці перекрили вулицю та не дають мітингувальникам пройти до одного із входів до парламенту. Учасники акції скандують: “Росіяни!”, “Раби!”

Проти учасників акції застосували сльозогінний газ та водомети.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube