Білгород-Дністровський порт не продали з першого разу – не було жодної заявки


17:1403.03.2023

Аукціон з приватизації «Білгород-Дністровського морського торговельного порту», призначений на 3 березня, не відбувся.

Про це повідомив начальник регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський у Facebook.

-Перший аукціон з приватизації ЄМК ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» не відбувся. Учасники не подали заявки. Наступні торги з пониженням ціни заплановано на 13 березня. Стартова ціна — 93,7 млн грн.

Відверто, ми самі здивовані, адже стільки зацікавлених як серед українських, так й іноземних компаній, скільки цікавились цим портом, ще не було в нашому досвіді. Часом таке буває: ринок вважає ціну зависокою. Чи це дійсно так? У нас вже було таке: на другому аукціоні ціна зростає більше, ніж була на першому.

Чому так могло статись? Та чому не варто порівнювати з продажем порту «Усть-Дунайськ»? На мій погляд, причини ринкові.

По-перше, порт на Дунаї — один з небагатьох діючих в повному обсязі наразі в країні. Обʼєкт у Білгород-Дністровську працює зараз як «сухий порт». По-друге, загальна вартість. До ціни, що ви бачите на аукціоні, додайте 20% ПДВ. А у випадку з Білгород-Дністровським портом, додайте погашення боргів (що на кінець року становили близько 100 мільйонів гривень). У будь-якому випадку: різний бізнес був зацікавлений, тож чекаємо на другий аукціон.

Нагадаємо, в січні в Україні вперше продали порт. Хто купив “Усть-Дунайськ”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube