Зеленський прокоментував “мирний план” Китаю


19:0224.02.2023

У “мирному плані” Китаю є деякі пункти, з якими Україна згодна, тому у цих питаннях Київ міг би співпрацювати з Пекіном, оскільки головне завдання – консолідація світу для ізоляції РФ.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час пресконференції, присвяченої річниці повномасштабної війни РФ проти України.

“Мені здається, що це був не мирний план Китаю – це була не резолюція і не декларація, це не інфраструктура для чогось. Мені здається, що Китай показав свої думки щодо цього. Китай почав говорити про Україну – я вважаю, що це дуже непогано”, – сказав Зеленський.

Однак він наголосив, що “слова словами”, але питання в кроках – важливо, до чого ці кроки призведуть, і яким буде результат для України.

“Я вважаю, що там (у “мирному плані”. – ред.) є повага до територіальної цілісності. Там не сказано, якої країни, але порушено територіальну цілісність нашої держави”, – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що також у цьому “мирному плані” є згадка про ядерну безпеку, що теж дуже важливо і збігається з інтересами світу та України.

“Якісь пункти є, які мені зрозумілі. Є думки, з якими я не погоджуюсь. І весь світ, мені здається, не погоджується. Але це вже щось”, – сказав Зеленський.

Президент вважає, що оскільки думки Китаю та України щодо деяких пунктів збігаються, то можна було співпрацювати з Пекіном у цих питаннях: “Чому ні? Наше завдання – зібрати всіх, щоб ізолювати одних”.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, у запропонованому Китаєм документі 12 пунктів, а саме:

Повага до суверенітету всіх країн;

Відмова від “менталітету холодної війни”;

Припинення бойових дій;

Відновлення мирних переговорів;

Вирішення гуманітарної кризи;

Захист цивільного населення та військовополонених;

Підтримання безпеки атомних електростанцій;

Зниження стратегічних ризиків;

Сприяння експорту зерна;

Припинення “односторонніх” санкцій;

Підтримання стабільності промислових ланцюгів і ланцюгів поставок;

Сприяння післявоєнній відбудові.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube