Суд засудив до 5 років ув’язнення директора Russia Today Красовського. Заочно


17:3317.02.2023

Директора Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського український суд заочно засудив до 5 років ув’язнення за заклики до геноциду українців.

Про це повідомляє СБУ.

“Під час слідчо-оперативних дій зібрано докази провини колишнього директора з мовлення прокремлівського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського у злочинах проти України”, – йдеться у повідомленні спецслужби.

Закликав до геноциду українців. Суд засудив до 5 років ув'язнення директора Russia Today

Фото: суд визнав пропагандиста Кузнєцова-Красовського винним і засудив його до 5 років ув’язнення (ssu.gov.ua)

За даними СБУ, з лютого минулого року він публічно підтримував повномасштабне вторгнення Росії, виправдовував злочини росіян та закликав до геноциду українського народу.

Свої тези пропагандист розповсюджував під час ефірів на RT, а також через підконтрольні Teleram-канали.

Так, суд визнав Кузнєцова-Красовського винним за двома статтями:

  • ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, скоєних з використанням засобів масової інформації);
  • ч. 2 ст. 442 (публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їхнього поширення або розповсюдження таких матеріалів).

Пропагандисту призначено 5 років ув’язнення з конфіскацією майна. Проте наразі він перебуває за кордоном.

“Співробітники СБУ знають про його місцезнаходження та проводять комплексні заходи щодо притягнення винного до відповідальності”, – зазначили у спецслужбі.

Нагадаємо, 20 жовтня на телеканалі RT в эфір вийшла програма «Антонимы», де Красовський розмовляв з письменником Сергієм Лук’яненко. В ході розмови Красовський запропонував вбивати українських дітей. 

Слідчий комітет рф не знайшов крамоли в закликах телеведучого топити і палити українських дітей



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube