Час діалогу ще не настав – Росія обирає ескалацію війни, – Макрон в Мюнхені


17:2417.02.2023

Президент Франції Емманюель Макрон заявляє, що Росія створює «дисбаланс і несправедливість» не лише в Україні.

«Росія є державою, яка створює дисбаланс і несправедливість не лише в Україні, не лише на Кавказі, не лише в Африці, використовуючи сили «Групи Вагнера». Ми вже бачили це впродовж декількох років. Ми бачимо, як Росія продовжує вести цю лінію. Я говорив з Путіним десь рік тому і я вірив в те, що «Група Вагнера» йому не належить. Але зараз вона вже увійшли в російську армію. Фактично зараз є тим інструментом, який Росія використовує скрізь. Ця група чинить злочини», – сказав він на Мюнхенській конференції з безпеки.

За його словами, стосовно війни проти України Росія також намагалася створити сум’яття і діяти так, ніби ця війна є виправданою, але це не спрацювало.

Макрон заявляє, що у війні Росії проти України час для діалогу ще не настав, Москва обирає війну.

«Коли розпочався цей конфлікт, ми демонстрували єдність, солідарність і активно діяли. Ми також намагалися сприяти діалогу, де це можливо. Але на даний момент час діалогу ще не настав. Тому що Росія обирає війну, ескалацію війни. Росія вирішила нападати і атакувати цивільну інфраструктуру, скоювати воєнні злочини», – сказав він на Мюнхенській конференції з безпеки.

Макрон зазначає, що Росія не виграє війну, російський напад має завершитися поразкою.

«Ми не можемо дозволити тому, що використання сили стає чимось нормальним, оскільки тоді ми ставимо під сумнів стабільність у світі», – додав президент Франції.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube