Робочу групу з розроблення Програми комплексного відновлення території Миколаєва очолив фігурант «справи Соборної площі» Сергій Коренєв


11:3114.02.2023

8 лютого 2023 р. виконком Миколаївської міської ради прийняв рішення «Про розроблення Програми комплексного відновлення території Миколаївської міської територіальної громади».        

Про це повідомляється на сайті Миколаївської міськради, передає Інше ТВ.

Вказаним рішенням встановлено строк подання пропозицій громадськості до проекту програми комплексного відновлення території територіальної громади, а саме 20 календарних днів від дня оприлюднення вказаного рішення (воно було оприлюднене сьогодні, 14 лютого).

Спосіб подання пропозицій: 

– для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на електронну адресу kancel@mkrada.gov.ua або особисто за адресою м. Миколаїв,  просп. Богоявленський, 1 (канцелярія);

– для фізичних осіб на електронну адресу zvern@mkrada.gov.ua або особисто за адресою  м. Миколаїв, просп. Богоявленський, 1 (відділ звернень громадян). 

Від Інше ТВ. Робочу групу з розроблення Програми комплексного відновлення території Миколаївської міської територіальної громади очолив заступник міського голови Сергій Коренєв. Також до неї увійшли керівники управлінь міськради і комунальних підприємств та архітектори.

Робочу групу з розроблення Програми комплексного відновлення території Миколаєва очолив фігурант «справи Соборної площі» Сергій Коренєв 1
Робочу групу з розроблення Програми комплексного відновлення території Миколаєва очолив фігурант «справи Соборної площі» Сергій Коренєв 3

Як повідомляло Інше ТВ, заступник міського голови Сергій Коренєв є фігурантом резонансної «справи Соборної площі».

18 січня 2022 року прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, у справі про заволодіння посадовими особами Миколаївської міської ради 27 млн. гривень коштів під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві.

Також повідомлялось, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 3 травня 2023 року скерує до суду обвинувальний акт стосовно віцемера Миколаєва Сергія Коренєва та інших у заволодінні 27 млн грн на реконструкції Соборної площі в Миколаєві.

Нагадаємо, 2019 року департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. У ході досудового слідства з’ясувалося, що заступник Миколаївського міського голови та перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з директорами приватних компаній забезпечили перемогу у тендері одного заздалегідь визначеного товариства, яке виконало роботи. Проте за результатами експертизи було встановлено, що роботи було проведено за завищеними цінами. Як наслідок, громаді Миколаєва завдано збитків майже на 27 млн ​​гривень.

У серпні 2021 року посадовим особам Миколаївської міськради, серед яких заступник Миколаївського міського голови Сергій Коренєв та перший заступник директора Департаменту ЖКГ Олександр Брижатий, а також 7 керівникам приватних компаній, одна з яких є чинним депутатом Одеської міськради, повідомлено про підозру у скоєнні злочину. ч.5 ст. 191 КК України. Також чотирьом особам із числа керівників приватних компаній додатково інкриміновано ч. 2 ст. 209 КК України.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube