Зеленський, Шольц і Макрон зустрінуться в Парижі


17:0008.02.2023

У середу, 8 лютого, канцлер Німеччини Олаф Шольц прилетить до французької столиці Парижа. Він зустрінеться з президентами України та Франції Володимиром Зеленським та Еммануелем Макроном.

Про це повідомляє NTV.

Канцлер Олаф Шольц летить до Парижа сьогодні, в середу ввечері, щоб зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським та його французьким колегою Еммануелем Макроном. Про це ntv повідомили поінформовані кола в Берліні.

Як вже оголосив Єлисейський палац, Зеленського очікують у Парижі в середу ввечері після його несподіваного візиту до Лондона. Наразі, згідно з повідомленнями, під час нинішньої поїздки Зеленський не планує відвідувати Берлін.

Видання також пише, що президент України Володимир Зеленський під час виступу у британському парламенті подякував Великій Британії за підтримку у боротьбі з російською агресією. “Лондон стояв на боці Києва з першого дня”, – сказав Зеленський у Лондоні. Він додав, що країна об’єднала всіх союзників, коли це здавалося абсолютно неможливим. Президент також прямо дякує колишньому прем’єр-міністру Борису Джонсону, який кілька разів відвідував Україну і став близьким партнером Зеленського. Глава української держави несподівано прибув до британської столиці з візитом у середу.

Фрідріх Мерц, лідер парламентської фракції ХДС/ХСС, звинувачує канцлера Олафа Шольца у надмірній нерішучості у підтримці України. Як приклад Мерц наводить заплановану поставку бойових танків в Україну. “Ремонт тільки починається – за кілька днів до того, як нам доведеться рахуватися з наступним наступом російських збройних сил”, – сказав Мерц. Коли справа дійшла до рішення про постачання танків, уряд Шольца “гальмував і вагався до самого кінця”, і поставка зайняла б “кілька тижнів, якщо не місяців”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube