Данія хоче створювати робочі місця в Миколаєві. Заява прем’єр-міністр Метте Фредеріксен (ВІДЕО)


20:2530.01.2023

Як повідомляло ІншеТВ, сьогодні, 30 січня, президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен були у Миколаєві – відвідали поранених в шпиталі, побували в морпорті та ознайомились з роботою пункту видачі питної води, який був обладнаний завдяки допомозі уряду Данії.

Згодом в Одесі відбувся завершальний брифінг цього візиту.

-Данія стала однією з перших країн-партнерів, яка прийняла нашу пропозицію взяти шефство над відбудовою в Україні, зокрема над відбудовою Миколаєва. Я вдячний коаліційному уряду Данії за створення окремого фонду з допомоги нашій державі. Одним із ключових напрямів його роботи має стати саме відбудова. І я вірю, що разом нам вдасться повернути мир, спокій і розвиток Миколаєву та всьому регіону.

В Одесі ж ми провели доволі змістовні переговори, які стосуються всіх ключових аспектів нашої взаємодії. Я дякую Данії за суттєву домогу в посиленні нашої артилерії, зокрема за гаубиці «Цезар». Крім того, ми обговорили сьогодні нашу співпрацю на рівні Європейського Союзу та в євроатлантичних структурах. Звичайно, говорили про економічну та енергетичну співпрацю, а також те, якою може бути участь Данії в реалізації пунктів української формули миру, – сказав Зеленський.

Співрозмовники також приділили увагу економічній співпраці та міжнародним зусиллям, які здатні гарантувати безпеку і українському народові, і партнерам нашої держави.

«Ми обговорили сьогодні, якою може бути участь Данії в реалізації пунктів формули миру. І я дякую пані Прем’єр-міністру за чітке запевнення, що Данія активно підтримуватиме цей напрям», – розповів Володимир Зеленський.

Глава держави також подякував Данії за дієву підтримку реформування системи правосуддя в Україні. Він запевнив, що наша держава продовжить розбудову антикорупційної інфраструктури.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Данії зазначила, що сьогоднішній візит є свідченням дружніх відносин двох країн. Вона наголосила, що вражена боротьбою України за свою свободу.

Метте Фредеріксен запевнила Володимира Зеленського, що Данія й далі підтримуватиме Україну, зокрема у військовій, гуманітарній сфері та у відбудові, адже народи двох країн поєднують фундаментальні демократичні цінності: воля, свобода й права людини.

«Данія разом з вами, і ми залишатимемося близькими друзями й партнерами», – наголосила Прем’єр-міністр Данії.

На завершення Володимир Зеленський вручив Метте Фредеріксен орден княгині Ольги І ступеня, яким її було відзначено за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку незалежності й територіальної цілісності України.

«Нехай ця нагорода символізує те, що Україна завжди буде вдячна вашій прекрасній, потужній державі, вашій сильній команді та вам особисто, пані Премʼєр-міністр, за принципову підтримку народу України в цей складний час», – резюмував Президент.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube