У Польщі оновили правила повторного в’їзду для українців


20:4430.01.2023

Українським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею потрібно пред’являти diia.pl
Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR, іноземець, який повертається до Польщі, повинен показувати електронний документ diia.pl, пише Кореспондент.

Українським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею необхідно пред’являти diia.pl., щоб не втратити статусу UKR. Про це повідомили у Посольстві України у Польщі.

Втім, це можливо тільки якщо поїздка на Батьківщину тривала менше 30 днів, у разі перевищення цього терміну статус втрачається автоматично.

“Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку з виїздом з території Польщі на термін менше 30 днів іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної служби, який здійснює паспортний контроль, про намір в’їхати у зв’язку з використанням права тимчасового захисту в Польщі і щоразу показувати електронний документ diia.pl (навіть якщо іноземець їде на роботу до Польщі або з іншою метою, але при цьому він користуватиметься захистом у Польщі)”, – сказано в повідомленні.

У Посольстві наголосили, що якщо біженець повертається до Польщі та не показує на кордоні diia.pl або не каже, що хоче скористатися відповідним спецуставом, особа може втратити пільги. Причина в тому, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR та пов’язаний із численними соціальними правами.

Читайте: Польща готова віддати нам свої F-16. Якщо НАТО не проти (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube