В Кремлі визнали, що путін помилував зеків пригожина


17:4527.01.2023

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що ув’язнених, завербованих Євгеном Пригожиним у “ПВК Вагнера” для ведення війни в Україні, помилували президент Російської Федерації Володимир Путін.

Про це пише Financial Times.

Пєсков заявив, що зі злочинців зняли всі звинувачення “в суворій відповідності до російського законодавства”. Прессекретар російського уряду також похвалив одного з ексв’язнів за “героїзм” на фронті.

Зазначається, що Володимир Путін є єдиною людиною в РФ, до повноважень яких входить помилування засуджених громадян. Спікер Кремля додав, що деякі укази видаються з позначкою “засекречено”.

Дмитро Пєсков також прокоментував американські санкції стосовно “ПВК Вагнера”, назвавши це рішення “необґрунтованим” і звинувативши Сполучені Штати в “демонізації” військового угруповання.

Нагадаємо, що в Мінфіні США визнали “групу Вагнера” транснаціональною злочинною організацєюї та констатували скоєння тяжких злочинів. У зв’язку з цим було введено обмеження проти пов’язаних із “вагенрівцями” фізичних осіб і організацій.

А ФБР оголосила в розшук Пригожина – пропонує за його “голову” $250 тисяч (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube