США оголосили групу “Вагнера” транснаціональною злочинною організацією


18:0126.01.2023

Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосив про запровадження додаткових санкцій проти ПВК “Вагнер”, фізичних осіб та компаній у Росії.

Про це йдеться на офіційні сторінці американського Мінфіну 

“Сьогоднішні розширені санкції проти групи “Вагнера”, а також нові санкції проти їхніх спільників та інших компаній, що сприяють розвитку російського військового комплексу, ще більше обмежать можливості Путіна з озброєння та оснащення своєї військової машини”, – заявила міністр фінансів США Дженет Єллен.

Мінфін США також запровадив санкції щодо людей і компаній, яких пов’язують із ПВК Вагнера, а також низки компаній російського військово-промислового комплексу. До санкційного списку серед іншого потрапили глава Мінпромторгу РФ Денис Мантуров і глава Татарстану Рустам Мінніханов.

Приватна російська військова компанія “Вагнер Груп” прийняла партію зброї з Північної Кореї для посилення російських військ в Україні, що свідчить про розширення ролі групи в цьому конфлікті, заявив у четвер Білий дім.

Власник “Вагнера” Євген Пригожин заперечив це твердження, назвавши його “плітками і спекуляціями”.

Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки Білого дому, заявив, що “Вагнер” шукає по всьому світу постачальників зброї для підтримки своїх військових операцій в Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube