«Війна – це привід для переосмислення» – мер Миколаєва «У ЛІЖКУ»


20:1722.01.2023

Мер Миколаєва сподівається, що після російського вторгнення в місті залишилось небагато людей, які ностальгують за Радянським Союзом, і вважає, що війна – це привід для переосмислення майбутнього.

Про це в інтерв’ю «У ЛІЖКУ» розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

– Війна – це привід для того, щоб Миколаїв переосмислив своє майбутнє. І сьогодні, коли в Миколаєві дуже багато зруйновано шкіл, садків, лікарень і т.д., інфраструктури, солона вода з Південого Бугу з’їла багато наших труб, – це привід для того, щоб сюди прийшли інвестиції, сюди прийшла допомога, яка допоможе нам змінити місто на краще, – сказав мер.

На думки Миколаївського міського голови, головне – щоб після війни в місто повернулась молодь, щоб їй було комфортно тут жити і працювати.

Щодо ментальності миколаївців, яких раніше дуже часто звинувачували в симпатіях до країни-агресора, Олександр Сєнкевич вважає, що то була не симпатія до росії, а привід минулого.

– Якщо Одеса завжди була сама по собі, то в Миколаєві з моменту розпаду Радянського Союзу такий «привід радянського комунізму» ходив по місту. Це пов’язане не з сентиментальністю чи совковістю Миколаєва, це пов’язане з минулим міста Миколаєва – тут побудовані всі авіаносці Радянського Союзу, і біля 100 тисяч людей були зайняті в суднобудуванні. І після розпаду Союзу російські олігархи через підконтрольних юридичних осіб купили ці заводи і зруйнували їх. А через російську пропаганду казали: бачите, це все зроблено через вашу незалежність. Людям промивали мізкі, і люди казали: ось під час Радянського Союзу у нас все було добре, а зараз що ми отримали з незалежністю – немає роботи, нема перспектив, нема нічого? І Миколаїв почав «падати» економічно… В Миколаєві ніколи не любили росію як росію, вона просто приватизувала права на Радянський Союз і використовувала це. Тому в миколаївців була якась ностальгія і бажання повернутися в минули. Але я завжди цитую Альфонса Капоне: «Куля змінює багато чого в голові, навіть якщо попадає в дупу». Я думаю, що сьогодні багато хто змінив свою думку. Я сьогодні не знаю кількості осіб зовсім «упоротих», які досі люблять росію, але думаю, що їх небагато, – сказав мер.     

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві від російських обстрілів загинуло 156 цивільних осіб. Але ця цифра могла б бути набагато більшою – мер



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube