Україна передала рф список із 800 пораненими полоненими – сподіваємось на їхню репатріацію


07:1714.01.2023

У ході перемовин з омбудсманом РФ Тетяною Москальковою щодо звільнення українців Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець передав російській стороні поіменний список з 800 поранених військових, які утримуються в полоні. Україна сподівається на їхню репатріацію.

Про це Лубінець сказав в ефірі телемарафону

“Йдеться не про кількісний обмін, а саме про репатріацію, без жодних умов, кожній зі сторін. Ця ініціатива пролунала вперше. І ми передали список військовослужбовців української армії, які, на нашу думку, є пораненими і важкопораненими. Це практично 800 наших поранених”.

За його словами, українська сторона отримала відповідний список від росіян і передала його Координаційному штабу з поводження з полоненими.

“Наше завдання – отримати список, передати його, а далі вже буде прийматися рішення. Я вважаю, що це позитивний крок, коли російська сторона принаймні виступила з підтримкою нашої ініціативи. А далі подивимося, що буде”, – наголосив омбудсман.

Лубінець також розповів, що під час переговорів з Москальковою був момент, коли вони одночасно відкривали Женевські конвенції, зіставляли різні варіанти різними мовами та дійшли згоди, що військовополонені, які вважаються важкопораненими, мають бути передані за процедурою репатріації.

Нагадаємо також: Гарна новина! 23 захисники України, які вважалися загиблими, живі, хоча й в полоні, – Лубінець (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube