Гарна новина! 23 захисники України, які вважалися загиблими, живі, хоча й в полоні, – Лубінець (ВІДЕО)


07:5013.01.2023

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець за підсумками переговорів з омбудсменом РФ Тетяною Москальковою. 

Під час нацмарафону розповів про те, які були перемовини, та що можна очікувати від РФ.Вперше російська сторона поїхала з пропозиціями, які попередньо ми обговорювали. Прориву немає, але принаймні пішла технічна робота. Обмінюємося списками, інформацією. Щодо зниклих безвісти ми пропрацьовуємо окремо.

Є вже випадки, де наші громадяни і герої, які вважалися загиблими, російська сторона підтвердила живими — 23 наших хлопці. Це величезний позитив.

Обговорювали питання цивільних людей, які фактично з 2014-го року перебувають у полоні в РФ. В нас є список людей, які з 2014-го в полоні, є список “бранців Кремля” — 158 громадян України, більша частина з яких це представники кримськотатарського народу.

Напевно вперше російська сторона погодилася прийняти списки і, пропрацювавши їх, надати інформацію про те, де ці люди перебувають, в якому вони стані. Також обговорили різні варіанти їх повернення.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube