Лукашенко здивував Путіна сміливою пропозицією. Чутки з Кремля


11:1220.12.2022

Лукашенко під час зустрічі з Путіним був лагідним і на все погоджувався. Правда, запросив на розвиток “союзної” держави 9 млрд. долларів, але погодився на спільну військову операцію навесні. Крім того, зробив Путіну пропозицію, яка здивувала російського диктатора.

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Вчора президент Росії Володимир Путін із великою і представницькою делегацією прибув до Республіки Білорусь. Лукашенко був змушений зустрічати з помпою “дорогого гостя” і організовувати великий прийом. Треба сказати, що Лукашенко опирався візиту російської делегації, і зробив чимало для спроби зриву цього візиту. Коло питань, які обговорювали Путін з Лукашенком, у відкритому і закритому форматах, у присутності членів делегацій і наодинці, було доволі велике.

Російський президент намагався особисто переконати білоруського узурпатора в неправильності підходу ведення сепаратних переговорів із Заходом і Китаєм через голову “старшого брата”. Путін прямо вказав Лукашенку на “неправильне” призначення нового міністра закордонних справ Республіки Білорусь, зазначивши, що новий міністр нічим не кращий за покійного Макея, а подібне призначення призводить до напруженості у відносинах лідерів “братніх” країн.
Президент Росії закинув білоруському колезі відсутність реальних інтеграційних процесів. Путін під час спілкування наполіг на активізації об’єднання двох країн у Союзну державу, і Лукашенко змушений був погодитися, хоча і зажадав натомість у російського президента на внутрішні потреби для Білорусі наступного року дев’ять мільярдів доларів.
Путін умовив Лукашенка на участь у спільних військових навчаннях на території Республіки Білорусь, які мають відбутися навесні наступного року, дати ще обговорюються. Самі навчання знову будуть ширмою для підготовки наступу з території Республіки Білорусь на Україну. Путін оголосив попередню цифру вісімдесят тисяч російських військових для участі в “навчаннях” і просить білоруського колегу надати тридцять тисяч військовослужбовців зі свого боку.

Лукашенко мало того, що пообіцяв, а й пішов, імовірно блефуючи, ва-банк, зажадавши в Путіна розмістити іранські балістичні ракети на території Республіки Білорусь, здивувавши російського президента такою пропозицією.
Лукашенко у спілкуванні з Путіним був м’яким і податливим, але немає абсолютно ніяких гарантій того, що він буде виконувати взяті на себе зобов’язання, більш того, є велика ймовірність саботажу з його боку, як це було вже багато разів.

Цікаво, що під час розмови з Лукашенком Путін підтвердив йому плани на загальну мобілізацію в Росії наступного року. Сам Лукашенко на пресконференції намагався натякнути на військові плани, повідомивши, що вони “фактично сьогодні створили базу для майбутнього ривка вперед”. Додавши: “Ми його зробимо”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube