Як і очікувалося. Пентагон оголосив про допомогу Україні на $275 млн. Що в пакеті


21:1709.12.2022

За інформацією Міноборони США, ЗСУ також отримають боєприпаси для HIMARS та 80 тисяч снарядів 155 мм. Передбачено постачання вантажних всюдиходів HMMWV та медичного обладнання.

Міністерство оборони США оголосило, що схвалено додатковий пакет військової допомоги для України в розмірі 275 млн. доларів. Про це повідомляється на сайті Міноборони США.

У повідомленні оборонного відомства йдеться, що це вже 27-й пакет військової допомоги адміністрації Байдена, виділений у межах спеціальних повноважень президента США (Presidential Drawdown Authority).

Передбачено постачання зброї та артилерійських снарядів, а також обладнання, яке допоможе Україні у плані протиповітряної оборони.

Повідомляється, що завдяки цьому пакету в України з’являться нові можливості для посилення ППО, ЗСУ отримають критично важливе військове обладнання, яке Україна так ефективно застосовує для своєї оборони на полі бою.

Що США передали Україні:

  • Додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS;
  • 80 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм;
  • Устаткування для протидії БПЛА;
  • Засоби ППО;
  • Вантажні всюдиходи HMMWV (“Хамві”) та медичне обладнання;
  • Близько 150 генераторів;
  • Польове устаткування.

Спеціальні повноваження президента США дають можливість Джо Байдену розпорядитися про надання військової техніки чи сервісів зарубіжним країнам чи міжнародним організаціям у разі непередбачених надзвичайних ситуацій. При цьому не потрібне додаткове узгодження з іншими відомствами. Постачання такої військової допомоги можуть розпочатися протягом декількох днів або навіть годин після погодження.

У Міноборони США нагадали, що з початку масштабного російського вторгнення США надали Україні військову допомогу вже на 19 млрд доларів.

Нагадаємо, що Німеччина закупить для України системи ППО Skynex. ЗРК ближнього радіусу дії — це новітня технологія німецької збройової компанії Rheinmetall.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube