Канада ввела санкції проти Росії та Ірану за порушення прав людини


21:1009.12.2022

Канада ввела санкції проти Росії, Ірану та М’янми через ймовірні порушення прав людини урядами країн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що під санкції потрапили 33 чинних або колишніх високопосадовців Росії та шести організацій, причетних до ймовірних систематичних порушень прав росіян, які протестували проти вторгнення країни-агресора в Україну.

Зазначається, що після 24 лютого Канада вже ввела санкції проти понад 1500 фізичних та юридичних осіб із Росії, України та Білорусі.

Санкції також були накладені на 22 особи в Ірані, серед яких були високопоставлені працівники судової системи, пенітенціарної системи та правоохоронних органів, а також політичні лідери.

Так, санкції проти Ірану були введені через день після того, як Іран повісив чоловіка, засудженого за поранення ножем охоронця та блокування вулиці в Тегерані під час протестів, що спалахнули після смерті Махси Аміні, яка була жорстко затримана поліцією.

Окрім того, Канада також запровадила санкції проти 12 осіб і трьох організацій у М’янмі, які виконують ключові функції від імені збройних сил М’янми, які сприяють постачанню зброї та насильству з боку збройних сил.

Читайте: Міністерка закордонних справ Канади сподівається, що країні вдастся продати арештовані активи Росії на користь України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube