Олена Зеленська зустрілася у Букінгемському палаці з трьома королевами (ФОТО)


07:3330.11.2022

У вівторок три королеви, принцеса і графиня об’єднали свої зусилля, щоб закликати до припинення “огидного злочину” насильства проти жінок. Перша леді України Олена Зеленська, яка перебуває із візитом у Великій Британії, побувала на прийомі у Букінгемському палаці, який організувала британська королева-консорт Камілла. На зустрічі також були королева Бельгії Матильда, королева Йорданії Ранія, кронпринцеса Данії Мері, перша леді Сьєрра-Леоне Фатіма Біо та інші поважні гості, пише Evening Standart.

Олена Зеленська зустрілася у Букінгемському палаці з трьома королевами (ФОТО) 1
Олена Зеленська зустрілася у Букінгемському палаці з трьома королевами (ФОТО) 3

Королева-консорт виголосила свою першу велику промову на новій посаді, попросивши присутніх гостей використати “дорогоцінну можливість висловитися і активізувати дії”, щоб зупинити зґвалтування і домашнє насильство.

Разом з Її Величністю Королевою Бельгії Матильдою, Її Величністю Королевою Йорданії Ранією Аль-Абдуллою, Її Королівською Високістю Кронпринцесою Данії та графинею Уессекською на прийомі в Картинній галереї палацу, Королева-консорт виклала свої сподівання на майбутнє без гендерного насильства.

Прийом, який відбувся в рамках “16 днів активних дій проти гендерного насильства” ООН, зібрав близько 300 гостей – активістів, політиків та знаменитостей-послів, щоб привернути увагу до кризи, що триває.

Серед почесних гостей була присутня Олена Зеленська, перша леді України, яка привернула увагу до проблеми сексуального насильства в умовах конфлікту, з якою вона зіткнулася у своїй країні через зґвалтування жінок і дівчат російськими солдатами, що вторглися на її територію.

«Це дуже багато значить бути тут. Наразі ми стикаємося з величезною кількістю зґвалтувань українських жінок і дітей російськими солдатами. Наймолодшій жертві згвалтування в Україні чотири роки, найстаршій – 85», – розповіла Олена Зеленська.

Нагадаємо, “Нам потрібна справедливість” – вчора Олена Зеленська виступила у парламенті Британії (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube