Через «Дію» українці надіслали майже 300 тисяч заявок про знищене та пошкоджене внаслідок бойових дій майно


08:0230.11.2022

Станом на вівторок, 29 листопада, на портал «Дія» українці надіслали майже 300 тисяч заявок про знищене та пошкоджене внаслідок бойових дій майно.

Про це голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк повідомляє у Телеграмі, передає «Слово і Діло».

«Через «Дію» вже отримано 299 тисяч 642 заявки про знищене та пошкоджене майно українців унаслідок війни. Загальна площа збитків – 20 мільйонів 723 тисячі 877 квадратних метрів житла», – зазначила Шуляк.

Згідно з її словами, тільки з Маріуполя надійшло 47 407 заявок про пошкодження та руйнування майже трьох мільйонів квадратних метрів житла.

«Щоб приховати наслідки своїх злочинів, окупанти почали зносити будинки в історичному центрі Маріуполя та на його околицях. Але цього виявилося замало, і вони почали прибирати будинки з карт російського Яндекса. Ось так – на карті Google будинок на вулиці Азовстальській, 33 ще є, а в Яндексі та реальності – його немає. Ми все фіксуємо і все відбудуємо. І не лише в Маріуполі», – наголосила Шуляк.

При цьому, голова партії додала, що Верховна Рада «ось-ось проголосує за №5655 про реформу містобудування, яка запустить нові підходи в будівельній сфері, забезпечить цифровізацію, високу відповідальність за порушення і публічний моніторинг».

Зазначається, що реформа також дозволить моніторити використання коштів, які надаються з бюджету та донорами на відбудову країни, підкреслила депутатка.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 29 листопада з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 13741 цивільний об’єкт.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube