Місія МВФ та представники влади України розпочинають переговори щодо четвертого перегляду програми Extended Fund Facility


17:0527.05.2024

Сьогодні, 27 травня, Міністр фінансів України Сергій Марченко взяв участь онлайн у відкритті місії МВФ щодо четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF). 

Від України у зустрічах беруть участь представники Міністерства фінансів, Національного банку, а також інших органів влади, відповідальних за політики у галузі економіки, енергетики, боротьбу і запобігання корупції, верховенства права. 

Про це повідомили в Мінфіні України, передає Інше ТВ.

Метою місії є обговорення стану виконання Україною умов Меморандуму про економічну та фінансову політику. 

Зустрічі відбуваються у м. Варшава, Республіка Польща, а також в онлайн форматі.

“Мінфін спільно з командами Національного банку та МВФ продовжує активно працювати над впровадженням спільно визначених реформ для забезпечення макроекономічної стабільності, зміцнення державного управління, економічного відновлення та поступової євроінтеграції України. Ми вдало пройшли вже три перегляди Програми та розраховуємо на отримання наступного траншу обсягом близько 2,2 млрд доларів США, внаслідок успішного четвертого перегляду, вже у червні”, — зазначив під час відкриття місії Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

Як нагадують в Мінфіні, до Державного бюджету України вже надійшли чотири транші у рамках програми МВФ EFF загальним обсягом близько 5,4 млрд доларів США із 15,6 млрд доларів США, які передбачені програмою. 

Як повідомляло Інше ТВ, в квітні 2024 року у МВФ висловили оптимізм щодо перспектив економіки України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube