У МВФ висловили оптимізм щодо перспектив економіки України


14:4125.04.2024

Україна під час війни і попри затримку зовнішнього фінансування від донорів змогла втримати макростабільність. Про це заявив директор Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Альфред Кеммер в інтерв’ю “Голосу Америки”, передає УНН.

По-перше, Україна знову втримала макростабільність, і це визначне досягнення на тлі всіх пережитих Україною шоків, як через війну, так і через затримку зовнішнього фінансування від донорів – заявив представник МВФ.

За його словами, через затримку коштів від США, Україна була змушена пристосовувати свою політику, щоб це компенсувати.

“Я оптимістично оцінюю, що наша програма досягне результату з макростабільності, зміцненні приватного сектору, який рухатиме економіку”, – заявив Кеммер.

Також він розповів, що для стійкості боргу України важливо, що США давали гроші раніше у вигляді грантів, а інше фінансування від донорів надходило на пільговій основі.

Крім того, для того, щоб зберегти боргову стійкість, потрібно, щоб Україна отримувала зовнішню фінансову підтримку на достатньо пільгових умовах, потрібні зміни в бюджеті, проведення реструктуризації державного боргу та боргу компаній.

Читайте: МВФ прогнозує економічне зростання України до 3,2%



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube