В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО)


08:3106.05.2024

Керівництво Дубаю схвалило план будівництва нового пасажирського терміналу в міжнародному аеропорту Аль-Мактум вартістю 128 мільярдів дирхамів (35 мільярдів доларів США), що зробить його в п’ять разів більшим за головний міжнародний аеропорт Дубаю за розміром – і найбільшим у світі.

Про це повідомляє CNBC.

В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО) 1
В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО) 9
В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО) 3
В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО) 10
В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО) 5
В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО) 11
В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО) 7
В Дубаї побудують найбільший у світі аеропорт за $35 млрд. (ФОТО) 12

«Міжнародний аеропорт Аль Мактум матиме найбільшу у світі пропускну спроможність – до 260 мільйонів пасажирів», – заявив у неділю шейх Мохаммед бін Рашид Аль Мактум, правитель Дубаю і прем’єр-міністр ОАЕ, у своїй заяві.

Для довідки: Міжнародний аеропорт Дубая в 2023 році обслужив 86,9 млн пасажирів, що є другим показником у світі після міжнародного аеропорту Хартсфілд-Джексон в Атланті в США.

Всі операції Міжнародного аеропорту Дубая, який наразі є другим у світі за пасажиропотоком, будуть перенесені до нього в найближчі роки, йдеться у повідомленні, додаючи, що новий аеропорт матиме 400 повітряних воріт і п’ять паралельних злітно-посадкових смуг. «Вперше в авіаційному секторі будуть застосовані нові авіаційні технології», – додається в повідомленні.

Аеропорт буде розташований у Дубай-Південь, на південному кінці блискучої комерційної столиці ОАЕ, де зараз відбувається розвиток нерухомості та логістики. Навколо аеропорту буде побудоване абсолютно нове місто, яке, за словами правителя Дубаю, створить попит на житло для мільйона людей.

Нинішній основний міжнародний аеропорт Дубая знаходиться в північній частині емірату, а це означає, що після того, як новий транспортний хаб запрацює на повну потужність, ймовірно, кардинально зміняться схеми руху і транспортні плани для мандрівників.

За словами шейха Мактума, нове місто навколо аеропорту «стане домівкою для провідних світових компаній у сфері логістики та авіаперевезень». «Ми будуємо новий проект для майбутніх поколінь, забезпечуючи безперервний і стабільний розвиток для наших дітей та їхніх дітей. Дубай стане світовим аеропортом, портом, міським вузлом і новим глобальним центром».

Шейх Ахмед бін Саїд Аль Мактум, генеральний директор флагманської дубайської авіакомпанії Emirates Airline, опублікував у мережі X фотографію, на якій він разом з правителем Дубаю розглядає плани щодо нових розробок.

«Ми інвестуємо, щоб забезпечити найкращий досвід подорожей у майбутньому, найкращі у світі логістичні можливості та зробити свій внесок в економічний порядок денний Дубая D33».

Нагадвємо, в квітні Дубай затопило через зливи, найсильніші за 75 років (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube