Місто в пустелі. Дубай затопило через зливи, найсильніші за 75 років (ВІДЕО)


22:1217.04.2024

На Об’єднані Арабські Емірати зійшла сильна злива, яка затопила основні автомагістралі й порушила роботу міжнародного аеропорту Дубая. Це найсильніша злива з 1949 року.

Про це пише Guardian.

Дощі почалися 15 квітня ввечері, а до вечора 16 квітня в пустельному місті випало понад 142 мм дощу — середня кількість опадів тут за півтора року. У деяких внутрішніх районах ОАЕ за добу випало понад 80 мм опадів, що становить майже середньорічну норму в 100 мм. 

У міжнародному аеропорту Дубая в середньому за рік випадає 94,7 мм опадів, проте цього разу він зазнав «значних перебоїв у роботі», зазначає видання. Зокрема, 16 квітня аеропорт перенаправив деякі рейси, що прибували того дня.

У місті затоплені будинки, а автомобілі стоять покинуті на проїжджих частинах, оскільки влада відправила на вулиці автоцистерни для відкачування води. Багато доріг та інших територій не мають дренажу через відсутність регулярних дощів.

Великі торгові центри Dubai Mall і Mall of the Emirates затоплені, принаймні на одній станції дубайського метро вода «стояла по щиколотку», пише Guardian. Блискавки, що спалахують у небі, час від часу торкаються верхівки Бурдж Халіфи, найвищої будівлі у світі.

Крім того, по всій території ОАЕ закрили школи, а уряд відправив своїх співробітників на режим віддаленої роботи.

У Дубаї повідомляють про щонайменше одного загиблого — 70-річного чоловіка, якого змило у власній автівці.

Раніше погодні умови спричинили повені в Бахрейні, а в Омані, на східному краю Аравійського півострова, протягом 14-15 квітня загинули 18 людей, зокрема 10 школярів, яких разом з дорослим змило в автомобілі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube