Платники Миколаївщини перерахували до місцевих бюджетів майже 22,3 млн грн плати за ліцензії на продаж алкоголю, тютюну і пального


18:0207.12.2023

У січні – листопаді 2023 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло майже 22,3 млн грн плати за ліцензії на виробництво спирту коньячного і алкогольних напоїв та плати за ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним.

Про це повідомили в ГУ ДПС у Миколаївській області з посиланням на Управління контролю за підакцизними товарами, передає Інше ТВ.

Причому, як зазначають податківці, порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження збільшилися на 3,4 млн грн, або на 18,1%.

За 11 місяців 2023 року платникам регіону видано 5214 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним, з них:

4968 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах;

155 ліцензії на право зберігання пального;

48 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним;

42 ліцензій на право оптової торгівлі пальним;

1 ліцензія на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (рідинами, що використовуються в електронних сигаретах).

Поряд з цим, фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області анульовано 1105 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним.

ДПС Миколаївщини нагадує, що суб’єкти господарювання усіх форм власності мають право на оптову, роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним за наявності у них відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.

Як повідомляло Інше ТВ, Роман Корнєв: за 11 місяців Миколаївщина забезпечила до зведеного бюджету понад 17 мільярдів гривень податкових платежів.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube