Класифікатор професій планують доповнити новим розділом “Військовослужбовці”


12:0931.03.2023

У 2023 році розпочато роботу над змінами до класифікатора професій. Зокрема, передбачено його доповнення новим розділом “Військовослужбовці”. Про це УНН повідомило Міністерство економіки України у відповідь на запит.

Оновлення Національного класифікатора професій розпочато в межах реформування державної політики в сфері праці.

Метою перегляду класифікатора є його гармонізація з міжнародними стандартами класифікації занять, професій, професійних кваліфікацій, освіти та приведення у відповідність до міжнародної стандартної класифікації занять ISCO-08.

Цитата

«Зокрема, передбачено його доповнення новим класифікаційним Розділом 0 “Військовослужбовці”, який міститиме класифікаційні угруповання 01 “Офіцери в діючій армії”, 02 “Військовослужбовці не офіцерських звань” та 03 “Військовослужбовці інших звань”», – інформує Мінекономіки.

Але перегляд класифікатора цим не обмежиться. Наразі, як повідомили у міністерстві, створено робочу групу з представників органів центральної влади, профільних органів, представників профспілок.

«Планується проведення аналізу наявних назв професій, занять, посад та професійних назв робіт, скасування застарілих назв професій; внесення нових, сучасних та затребуваних ринком праці професій та занять, осучаснення змісту професійної діяльності та узгодження назв професій відповідно до міжнародних стандартів», – ідеться у відповіді на запит.

Так, оновлений національний класифікатор передбачатиме нові загальні положення та описи професійних угруповань, буде сформована нова структура та оновлено кодування професійних назв робіт і професійних угруповань, що відповідатиме ISCO-08.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube